A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кострижівська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Пенсійний фонд інформує

Що робити, якщо семиденний термін після дати закриття е-лікарняного закінчився, а статус лікарняного залишився «закритий»?

Механізм видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності (далі - Реєстр) визначає Порядок, затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України 17 червня 2021 року №1234, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 07 Липня 2021 р. за №890/36512 (далі – Порядок №1234). 

10:00:22 19.04.2022

Про пенсійне забезпечення осіб, які мають право на пенсію в разі втрати годувальника, відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»

02 квітня 2022 року набрав чинності Закон України від 24 березня 2022 року № 2146-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» щодо пенсій в разі втрати годувальника», яким внесені зміни до статей 30, 36, 37 та 41 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (далі – Закон № 2262).

10:48:59 12.04.2022

Про зміну персональних даних повідомляйте не тільки Пенсійний фонд, але й роботодавця та лікаря

Порядок оформлення листків тимчасової непрацездатності базується на взаємодії кількох інформаційних ресурсів – Пенсійного фонду України, медичних закладів та електронної системи охорони здоров’я. Електронний листок непрацездатності формується на підставі створеного лікарем медичного висновку про тимчасову непрацездатність, у разі ідентифікації пацієнта як застрахованої особи в Реєстрі застрахованих осіб, який базується на звітах роботодавців.

15:09:25 08.04.2022

Для коректного формування електронних лікарняних необхідно перевіряти інформацію в Реєстрі застрахованих осіб

Електронні лікарняні формуються на основі наявної у базі Пенсійного фонду України інформації з Реєстру застрахованих осіб, яка базується на звітності страхувальників. Якщо інформація є достовірною та коректною, жодних складнощів з оформленням електронних лікарняних не виникатиме. Пацієнтові на прийомі у лікаря немає необхідності повідомляти точну назву чи код ЄДРПОУ місця працевлаштування – усі необхідні відомості вносяться автоматично з Реєстру застрахованих осіб.

15:07:26 08.04.2022

Наймаючись на роботу, думайте про своє майбутнє

Нажаль сьогодні існує заробітна плата «в конверті», але пенсії «в конверті» не існує. Той, хто отримує нелегальну заробітну плату чи має інше неоформлене джерело доходу, вдовольняється забезпеченим сьогоденням і не дбає про своє майбутнє, ризикує опинитися у злиднях на старості років

10:46:02 01.04.2022

Як зараховуються у страховий стаж періоди догляду осіб, які потребують стороннього догляду?

Законом 1058 передбачено, що непрацююча особа працездатного віку, яка здійснює догляд, наприклад, за дитиною з інвалідністю до 16 років або престарілою особою, яка потребує стороннього догляду, чи за особою з інвалідністю 1 групи, має право на зарахування таких періодів догляду до свого страхового стажу. Періоди такого догляду до 01.01.2005 підтверджуються актом, складеним у територіальному органі Пенсійного фонду України, при цьому 2004 рік і далі – за умови отримання відповідної допомоги чи компенсації, а прочинаючи з 01.01.2005  - за умови отримання допомоги (компенсації) в органах соціального захисту населення по догляду за вказаною категорією громадян за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку.

16:29:02 29.03.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь