Кострижівська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ - ЦЕ ПІДТРИМКА БЮДЖЕТУ КРАЇНИ В УМОВАХ ВІЙНИ

Дата: 30.05.2023 10:48
Кількість переглядів: 182

 

 

Законом встановлена пряма залежність розмірів пенсій від страхового стажу та заробітку, з якого фактично сплачені страхові внески до Пенсійного фонду. До страхового стажу при виході на пенсію враховуються тільки ті періоди, за які повністю сплачені страхові внески із заробітної плати в сумі, не меншій мінімального страхового внеску.

Однак чимало роботодавців ігнорують гарантований рівень мінімальної заробітної плати і видають працівникам зарплату в «конвертах». Погодившись на такий вид оплати праці, громадяни свідомо обкрадають не лише самі себе, позбавляючись соціального захисту й відповідних виплат, перспектив отримувати гідну, реально заслужену пенсію, а й бюджет громади та країни.

Необхідно розуміти, що такі негативні явища, як заробітна плата «в конвертах» та робота без оформлення трудових відносин, руйнують суспільство зсередини, позбавляючи людей гарантованих державою прав та гідного майбутнього. Легалізація заробітної плати – це збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, цільових фондів та соціальні гарантії для найманих працівників.

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області звертається до роботодавців із закликом усвідомити свою відповідальність перед людьми і Україною, легалізувати трудові відносини з працівниками, гідно оплачувати їхню роботу й своєчасно та в повному обсязі сплачувати страхові внески. Пам’ятайте, що це - підтримка країни, особливо важлива в складних умовах воєнного часу, крок до наближення Перемоги!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь