A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кострижівська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення (слухання) щодо реорганізації, ліквідації та перепрофілювання (зміни типу) закладів освіти Кострижівської селищної ради

Дата: 30.05.2023 16:26
Кількість переглядів: 68

 

Інформаційне повідомлення

про проведення громадського обговорення (слухання) щодо реорганізації, ліквідації та перепрофілювання (зміни типу) закладів освіти Кострижівської селищної ради,

 а саме проєкту рішення «Про реорганізацію Звенячинського закладу загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів у Звенячинську гімназію»

 

1. Найменування організатора громадського обговорення (слухань) – Кострижівська селищна рада.

2. Мета: врахування думки жителів Кострижівської територіальної громади щодо реорганізації, ліквідації та перепрофілювання  закладів освіти, а саме:

- Про реорганізацію Звенячинського закладу загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів у Звенячинську гімназію.

Відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту» від 18 березня 2020 року, не вживаються терміни «І ступінь» чи «І-ІІ», «І-ІІІ ступені». Натомість Закон передбачає, що здобуття повної загальної середньої освіти на певному рівні забезпечуватимуть:

- початкова школа;

- гімназія;

- ліцей.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (ст. 26) реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.

Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проєкту відповідного рішення засновника (стаття 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту»).

Закон України №4629-1 від 15.07.2021 року «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти»,  статті 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту» викласти у такій редакції: Для започаткування та проведення освітньої діяльності комунального ліцею засновник має забезпечити відповідність такого закладу освіти вимогам, що зазначені цим Законом, положенням про ліцей та ліцензійними умовами, у тому числі щодо: функціонування не менше двох класів за трьома профілями навчання на рівні профільної середньої освіти (протягом 10-12 років навчання)

Станом на сьогодні на території Кострижівської селищної ради функціонують 2 заклади загальної середньої освіти. Розрахункова наповнюваність класів визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання і є основною складовою у розрахунку субвенції з державного бюджету, яка передбачена  на заробітну плату педагогічних працівників. 

У зв’язку з малою наповненістю класів комунальних закладів освіти є загроза втратити права громади на отримання освітньої субвенції з державного бюджету на оплату праці педагогічним працівникам закладів.

В такому випадку, бюджетне навантаження щодо оплати заробітної плати педагогам цих закладів буде покладене на місцевий бюджет, що призведе до мінімізації видатків на основні поточні потреби закладів (покращення матеріально-технічної бази тощо) і негативно вплине на забезпечення надання якісних освітніх послуг і забезпечення комфортного освітнього простору (середовища).

З метою збереження за закладами освіти високого коефіцієнту при розподілі освітньої субвенції, збереження робочих місць та рівня заробітних плат педагогічних працівників, є потреба провести заходи щодо оптимізації мережі закладів освіти згідно запропонованим проєкту рішення .  

Крім того, заходи з оптимізації шкільної мережі дадуть можливість створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів та вихованців.

3. До участі в обговоренні запрошуються всі  мешканці Кострижівської територіальної громади, депутати Кострижівської селищної ради, тощо.

4.  Формат проведення громадського обговорення:

У зв’язку з військовим станом, пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за адресою: 59410, Чернівецька область, Чепнівецький район, смт. Кострижівка, вулиця Заводська, будинок 81 (відділ освіти, культури, молоді та спорту Кострижівської селищної ради), електронна адреса: kostrrada@ukr.net .

Також із дотриманням усіх заходів безпеки публічне громадське обговорення передбачатиме на території сіл с.Звенячин: громадських слухань, засідань за круглим столом, зборів, зустрічей з громадськістю та колективом ЗЗСО.

5. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення:

Адреса: 59410, Чернівецька область, Чернівецький район, смт. Кострижівка, вулиця Заводська, будинок 81.

Електронна адреса:  kostrrada@ukr.net 

6. Прізвище та імя особи, визначеної відповідальною за громадське обговорення – Токарчук Олена Вікторівна начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Кострижівської селищної ради, телефон: 0972502285.

7. Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення:

Звіт за результатами обговорення буде оприлюднений на офіційному веб-сайті Кострижівської селищної ради у строки, передбачені чинним законодавством.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь