Кострижівська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

МЕНІ 57 РОКІВ. У ПЕРІОД ВІЙНИ ВТРАТИЛА РОБОТУ, ЗАРАЗ ПЕЕРБУВАЮ НА ОБЛІКУ В ЦЕНТРІ ЗАЙНЯТОСТІ, ОТРИМУЮ ДОПОМОГУ З БЕЗРОБІТТЯ. ЧИ БУДЕ ВРАХОВАНО ДО СТРАХОВОГО СТАЖУ ЦЕЙ ПЕРІОД ПРИ ОФОРМЛЕННІ ПЕНСІЇ?

Дата: 26.05.2023 08:37
Кількість переглядів: 47

До страхового стажу зараховуються ті періоди, протягом яких людина підлягала загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню, а з дати набрання чинності Закону України від 09.07.2003 № 1058 “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (з 1 січня 2004 року) – враховуються місяці, в яких сплачено страхові внески.

До страхового стажу після 1 січня 2004 року зараховуються періоди, коли людина перебувала на обліку в центрі зайнятості і отримувала допомогу по безробіттю (крім одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльності) або матеріальну допомогу в період професійної підготовки, перепідготовки або підвищення кваліфікації (стаття 24 зазначеного Закону).

Тобто якщо Ви зараз перебуваєте на обліку в центрі зайнятості й отримуєте допомогу по безробіттю, цей період буде зараховано до вашого страхового стажу. Для обчислення пенсії за час перебування на обліку в центрі зайнятості буде враховано заробіток в розмірі мінімальної заробітної плати.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь