A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кострижівська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

ЗАРОБІТНА ПЛАТА “В КОНВЕРТІ” - СОЦІАЛЬНА НЕЗАХИЩЕНІСТЬ СЬОГОДНІ ТА ВІДСУТНІСТЬ ГІДНИХ ПЕНСІЙНИХ ПЕРСПЕКТИВ НА МАЙБУТНЄ

Дата: 23.03.2023 13:46
Кількість переглядів: 73

 

 

Нелегальна зайнятість залишається найбільш шкідливим для суспільства негативним явищем, яке суттєво гальмує розвиток цивілізованих трудових відносин та позбавляє громадян гарантованих державою прав на соціальний захист і гідне пенсійне забезпечення. Окрім того, спричиняє недоотримання бюджетом коштів, які особливо необхідні в нинішніх умовах війни для фінансування Збройних Сил України та підтримки постраждалих  від збройної агресії громадян.

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області нагадує, що тільки офіційне працевлаштування і легальна заробітна плата здатні забезпечити гідну пенсію - відповідно до реально відпрацьованих років трудової діяльності та справедливої оплати праці. Роботодавці, які наймають людей на роботу без належного оформлення трудових договорів, виплачують заробітну плату "в конвертах", декларуючи мінімальні або нижчого рівня заробітки, свідомо позбавляють своїх працівників соціальної захищеності під час трудової діяльності та гідного рівня пенсійного забезпечення у старості. Адже головними факторами, які справляють вплив на визначення права  на пенсію та її розмір, є тривалість страхового стажу й рівень офіційної заробітної плати. Необхідно пам'ятати, що зарахування періодів роботи до стажу відбувається тільки за умови легального працевлаштування, а при обчисленні розміру пенсії враховуються тільки офіційно задекларовані суми заробітків. Навіть якщо трудові відносини оформлені офіційно, але роботодавець сплачував мінімальну або нижчого рівня заробітну плату та відповідно мізерні внески, такому працівнику вищої за мінімальний розмір пенсії годі сподіватися.

Отож, шановні буковинці! Наймаючись на роботу, думайте про своє майбутнє! На піддавайтеся спокусі тимчасового достатку, погоджуючись на  пропозиції тіньових заробітків “в конвертах”. Роботодавець у такий спосіб не бере на себе жодних зобов’язань щодо забезпечення ваших прав на соціальний захист та абсолютно нехтує вашим майбутнім.

Укотре наголошуючи на важливості легалізації трудових відносин та заробітної плати, пенсійна служба краю наполегливо закликає роботодавців до усвідомлення відповідальності за своїх працівників, а працівників - до неприйняття умов тіньової зайнятості. Пам'ятайте, що тільки чесність і ділова порядність, повага до держави, її законів та до людей здатні згуртувати суспільство у підтримці економіки країни і наших мужніх Збройних Сил в складних умовах воєнного часу та наблизити нашу спільну Велику Перемогу!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь