A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кострижівська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

ПЕРЕБУВАЮЧИ У ВІДПУСТЦІ ПО ДОГЛЯДУ ЗА ПЕРШОЮ ДИТИНОЮ ДО 3-Х (6-ТИ) РОКІВ, ЖІНКА ЙДЕ У НАСТУПНИЙ «ДЕКРЕТ», А ЕЛЕКТРОННИЙ ЛИСТОК НЕПРАЦЕЗДАТНОСТІ НЕ ФОРМУЄТЬСЯ.  В ЧОМУ ПРИЧИНА?

Дата: 13.03.2023 10:12
Кількість переглядів: 73

 

Працівниця, перебуваючи у відпустці по догляду за першою дитиною до 3-х (6-ти) років, йде у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами. Під час формування електронного листка непрацездатності виникає помилка «Відсутня інформація про трудові відносини на дату початку періоду непрацездатності».

Насамперед згадаємо, що електронний листок непрацездатності формуються на основі наявної в базі Пенсійного фонду України інформації з Реєстру застрахованих осіб, яка базується на звітах страхувальників. Оскільки застрахована особа не працює, страхувальник за основним місцем роботи не нараховує їй заробітну плату, та, відповідно, не відображає її у звітності.

В цьому разі роботодавцю обов’язково потрібно перевірити повноту відображення у Додатку 5 Податкового розрахунку інформації про трудові відносини:

● початок/закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами (категорія особи «5»);

● початок/закінчення відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку (категорія особи «6»);

● початок відпустки по догляду за дитиною від трирічного віку до досягнення нею шестирічного віку (категорія особи «4»).

Саме у випадку, коли особа перебуває у відпустці по догляду за дитиною, алгоритм створення електронного листка непрацездатності для неї спрацьовує за схемою: пошук найближчої до дати лікарняного події – початок відпустки по категорії «4» або «6», за результатом якого спрацьовує автоматичне визначення страхувальника за основним місцем роботи.

Якщо відображення такої інформації з певних причин упущено, необхідно «Уточнюючим» Податковим розрахунком провести коригування відповідних періодів.

Після оновлення даних в Реєстрі застрахованих осіб, пацієнту варто звернутись до лікаря щодо повторного відправлення медичного висновку про тимчасову непрацездатність до Електронного реєстру листків непрацездатності з метою автоматичного створення електронного листка непрацездатності.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь