A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кострижівська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

ЯК РОБОТОДАВЦЮ ОТРИМАТИ ВІД ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ ФІНАНСУВАННЯ  ДЛЯ ВИПЛАТИ ЛІКАРНЯНИХ?

Дата: 09.01.2023 10:38
Кількість переглядів: 73

 

Постановою правління Пенсійного фонду України від 21 грудня 2022 року № 28-3 «Деякі питання фінансування для здійснення виплат та надання соціальних послуг, визначених Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» визначено особливості застосування Порядку фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування від 19 липня 2018 року №12, на період до прийняття правлінням Пенсійного фонду України нового порядку.

Для отримання фінансування лікарняних від Пенсійного фонду України роботодавцю, як і раніше, необхідно подати заяву-розрахунок, що містить інформацію про нараховані застрахованим особам кошти.

Форма заяви-розрахунку залишилась незмінною. Умови здійснення виплат за лікарняними працівникам також не змінились. Оплата лікарняних здійснюється роботодавцем як це було раніше – 5 днів за рахунок власних коштів, починаючи з шостого дня – за рахунок страхових коштів, а у випадку лікарняних внаслідок нещасного випадку на виробництві – з 18-го дня непрацездатності.

При цьому Закон скоротивтермін надходження страхових коштів для виплати лікарняних. Якщо раніше Фонд соціального страхування України перераховував гроші роботодавцям упродовж 10 днів після надходження заяви-розрахунку, то Пенсійний фонд України здійснюватиме таке фінансування у 3- денний термін.

Тож усі заяви-розрахунки, незалежно від виду допомог, які вони містять, тепер необхідно подавати до Пенсійного фонду України.

Заяви за листками непрацездатності, сформованими до 1 січня 2023 року, також подаються до Пенсійного фонду.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь