A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кострижівська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

ПРО ОСОБЛИВОСТІ ВИПЛАТИ ПЕНСІЇ У ЗВ’ЯЗКУ З ВТРАТОЮ ГОДУВАЛЬНИКА ДЛЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Дата: 02.01.2023 09:22
Кількість переглядів: 59

6 листопада 2022 року набув чинності Закон України від 18 жовтня 2022 №2682-ІХ року, яким внесено доповнення до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», чим спрощено механізм продовження виплати пенсій у зв’язку з втратою годувальника для осіб з інвалідністю у разі неможливості проходження повторного огляду в органах медико-соціальної експертизи.

Підпунктом 14.6.1 розділу XV «Прикінцеві положення» Закону в його новій редакції передбачено, що для осіб з інвалідністю, яким призначено пенсію, зокрема у зв’язку з втратою годувальника, у яких строк припинення виплати такої пенсії припадає на період дії воєнного стану, надзвичайного стану в Україні, у разі неможливості проходження повторного огляду виплата пенсії продовжується до припинення або скасування воєнного стану, надзвичайного стану в Україні та протягом шести місяців після його припинення або скасування. Для осіб, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятих на військову службу за контрактом у період воєнного стану виплата пенсії у зв’язку з втратою годувальника, призначених за нормами цього Закону, продовжується не менш як на весь строк їх військової служби.

Зазначені положення поширюються на осіб з інвалідністю, виплата пенсії яким припинена починаючи з березня 2022 року. При цьому, обставинами неможливості проходження повторного огляду є перебування у районі проведення воєнних (бойових) дій або у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), за кордоном України, призов на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або прийняття на військову службу за контрактом у період воєнного стану.

Для продовження виплати пенсії в такому випадку особі необхідно звернутися до найближчого сервісного центру Пенсійного фонду України з документами, що підтверджують зазначені вище обставини, які унеможливили проходження повторного огляду у МСЕК.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь