A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кострижівська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

ЯКИМ ЧИНОМ ПРАЦІВНИК МОЖЕ ПІДТВЕРДИТИ ФАКТ ПЕРЕБУВАННЯ НА ЛІКАРНЯНОМУ?

Дата: 23.12.2022 14:45
Кількість переглядів: 87

Відповідно до статті 31 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” від 23 вересня 1999 року № 1105-XIV підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності.

Постановою правління Пенсійного фонду України від 02.05.2022 №4-1, яка зареєстрована в Міністерстві юстиції України 18 травня 2022 р. за №532/37868, затверджено форму Витягу з Електронного реєстру листків непрацездатності.

Тобто, працівник для підтвердження факту перебування на лікарняному може надати роботодавцю Витяг з Електронного реєстру листків непрацездатності, який можна отримати в електронному вигляді засобами вебпорталу Пенсійного фонду або в паперовому вигляді, звернувшись до найближчого сервісного центру ПФУ.

Для отримання електронного Витягу з Електронного реєстру листків непрацездатності застрахованій особі необхідно авторизуватися в особистому кабінеті на порталі ПФУ https://portal.pfu.gov.ua (вхід до системи за допомогою КЕП, або за ID.GOV.UA).

Після цього обрати підменю «Запит на отримання електронних документів» та в розділі «Тип звернення» з випадаючого списку обрати «Витяг з ЕРЛН».

Отримати сформований Витяг можливо в розділі «Мої Звернення», з можливістю подальшого збереження витягу у форматі PDF та друку, і передачі роботодавцю (страхувальнику) для опрацювання і нарахування допомоги.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь