A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кострижівська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

ЕЛЕКТРОННЕ ПЕНСІЙНЕ ПОСВІДЧЕННЯ – ЗРУЧНИЙ БАГАТОФУНКЦІОНАЛЬНИЙ ДОКУМЕНТ СУЧАСНОГО ЗРАЗКА

Дата: 14.10.2022 16:10
Кількість переглядів: 123

Більшість українських пенсіонерів користується документом сучасного формату - електронним пенсійним посвідченням, яке має чимало переваг порівняно з документом старого зразка.

Таке посвідчення поєднує функції банківської картки, на яку надходять пенсійні виплати та за допомогою якої можна здійснювати фінансові розрахунки,  і посвідчення особи з відповідними персональними даними.

Персональна інформація про власника електронного пенсійного посвідчення надійно захищена, так само як і кошти, що зберігаються на картковому рахунку. З електронного  гаманця неможливо викрасти гроші, навіть у випадку викрадення самого посвідчення пенсіонер має можливість оперативно заблокувати картку, безкоштовно зателефонувавши  до банку. Власники електронних пенсійних посвідчень можуть бути впевненими у безпеці своїх грошей навіть більше, ніж зберігаючи гроші вдома. Пластикове посвідчення практичне у використанні: завдяки компактному розміру легко поміщається в гаманці, з часом не протирається і стійке проти зовнішніх ушкоджень.

Карткою зручно розраховуватись через термінали  в магазинах, аптеках, здійснювати різноманітні банківські операції та безготівкові платежі чи поповнювати готівковими коштами карткові рахунки. Також можна оперативно сплатити комунальні послуги - як через термінал, так і в режимі онлайн, не виходячи з дому. Електронне посвідчення, як і класичне паперове, надає право власникові користуватись усіма пільгами, які належать йому як пенсіонерові.

Електронне пенсійне посвідчення містить електронний цифровий підпис, який офіційно ідентифікує особу його власника, тому пенсіонер, не виходячи з дому, може повноцінно користуватися всіма державними електронними сервісами - подавати заяви та отримувати в електронному вигляді необхідні документи від державних органів, у тому числі органів Пенсійного фонду. Авторизувавшись на вебпорталі електронних послуг  Пенсійного фонду (https://portal.pfu.gov.ua/), може отримувати  відомості з власної пенсійної справи, дізнаватися про здійснені нарахування та перерахунки, подавати заяви і звернення, запити на формування потрібних довідок та отримувати їх в електронному вигляді, тобто користуватись усім спектром наявних послуг.

Переваги електронного пенсійного посвідчення очевидні: це зручність та практичність, надійна захищеність персональних даних та коштів, багатофункціональність та широкі можливості використання державних електронних сервісів. А ще такий документ доступний у мобільному за стосунку "ДіЯ", що позбавляє необхідності носити його із собою.

Хто може отримати ЕПП

Будь-хто із пенсіонерів. Наявне паперове посвідчення можна замінити на новий документ. Водночас перехід на електронний формат пенсійного посвідчення не є обов’язковим, раніше видані паперові залишаються чинними.

Як отримати ЕПП

Для отримання модернізованого пенсійного документа можна подати до найближчого територіального органу Пенсійного фонду відповідну заяву або ж замовити його виготовлення через особистий кабінет на  вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду (https://portal.pfu.gov.ua), авторизувавшись на цьому сервісі за допомогою кваліфікованого електронного підпису, системи GOV.IDабо з використанням сервісу Дія.Підпис.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь