A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кострижівська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

На засіданні колегії обговорили підсумки роботи пенсійної служби Буковини за минулий рік

Дата: 08.02.2022 17:11
Кількість переглядів: 234

Підсумки роботи пенсійної служби краю впродовж 2021 року та завдання на 2022 рік обговорили під час засідання колегії при начальнику Головного управління в області Михайлові Романіву.

Відзначено, що впродовж 2021 року підрозділами обслуговування громадян надано 173,6 тис. послуг, що на 22 тис. більше, порівняно з аналогічним періодом 2020 року. Прийом громадян в сервісних центрах здійснюється з дотриманням Стандартів обслуговування та передбачених в умовах карантину заходів безпеки.

Проводилась робота з наближення послуг мешканцям громад за місцем їх проживання, на віддалених робочих місцях надано 2,2 тис. послуги з питань пенсійного забезпечення.

Особливу увагу приділено дистанційному способу обслуговування. Зареєстровано 15757 звернень за отриманням послуг через вебпортал. Все більшої популярності набувають консультації з пенсійного забезпечення у форматі відеозв’язку, кількість таких послуг торік зросла на 11%. В усіх сервісних центрах запровадили прийом відео- та голосових викликів й через мобільний застосунок Viber.

Колегія відмітила, що в період дії обмежувальних заходів краяни активно використовували електронні сервіси Пенсійного фонду, в області таких майже 60 тис. осіб. Крім того, 64% страхувальників, які звітують за найманих працівників, теж пройшли реєстрацію на вебпорталі.

Проводилась робота щодо оцифровування відомостей про трудову діяльність краян. Опрацьовано 34708 сканкопій трудових книжок.

Сформовано 51,6 тис. електронних лікарняних.

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області у 2021 році забезпечувало фінансування виплати пенсій та грошової допомоги своєчасно та у повному обсязі для 207,6 тис. громадян.

У співпраці з органами місцевої виконавчої влади та державної виконавчої служби вдалося мобілізувати доходів, адміністрування яких здійснюють органи Пенсійного фонду України, в сумі 23,2 млн грн, що на 11,5% більше надходжень 2020 року.

Завдяки проведенню спільних заходів із органами влади, контролюючими органами та соціальними партнерами з початку року легалізовано працю 17,6 тис. найманих працівників та фізичних осіб, що дозволило залучити 23,3 млн грн єдиного внеску.

Колегія визнала позитивною роботу фахівців Фонду в області щодо організації заходів з боржниками по сплаті заборгованості з ЄСВ, наповнення бюджету, інформування громадськості з питань діяльності пенсійної служби краю. Визначила подальші шляхи співпраці з представниками профспілок та організаціями роботодавців краю, спрямовані на захист прав застрахованих осіб та наповнення бюджету Фонду.

Начальник Головного управління Михайло Романів наголосив на необхідності активізації взаємодії з Головним управлінням ДПС у Чернівецькій області щодо прогнозування, надходження та погашення заборгованості з єдиного внеску, в тому числі фізичними особами-підприємцями. Зазначив на важливості комунікації з територіальними громадами з питань діяльності Головного управління. Закликав й надалі забезпечувати проведення роботи з обслуговування громадян із застосуванням дистанційних методів комунікації, через вебпортал Пенсійного фонду України, відеозв’язок.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь