Кострижівська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Про встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання водовідведення та вивозу ТПВ

Дата: 04.11.2021 14:27
Кількість переглядів: 492

                                                                                                                  ПРОЕКТ

 

 

   КОСТРИЖІВСЬКА СЕЛИЩНА  РАДА

 

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

 

Р І Ш Е Н Н Я  №      

 

від ____ .____.2021 року                                                                               смтКострижівка

  

Про встановлення тарифів на послуги з централізованого

водопостачання, водовідведення та вивозу ТПВ

 

         З метою приведення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення та вивозу ТПВ у відповідність до економічно обґрунтованих витрат на надання послуг, забезпечення стабільного водопостачання та водовідведення та вивозу ТПВ на території Кострижівської селищної ради, врахувавши аналіз фінансового відділу селищної ради, керуючись п.2 ч.3., ст.4, ч.1 ст.10 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», Порядком формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869, Порядком  розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні  послуги, поданих для їх встановлення, затверджений наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово- комунального господарства України від 12.09.2018            № 239, Порядком інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженим наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства від 05.06.2018 № 130,  п/п 2  п.«а» ст.28,ч.6 ст.59  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет селищної ради  В И Р І Ш И В:

         1. Встановити тарифи на послуги з централізованого водопостачання, водовідведення та вивозу ТПВ, які надаються Кострижівським УЖКГ у наступному розмірі:

 

Тариф

Водопостачання
(грн/м3)

Водовідведення
(грн/м3)

Вивезення ТПВ

(грн/м3)

Вивезення ТПВ

(грн/люд)

для населення

22,00

18,00

185,19

20,00

для бюджетних організацій

30,00

23,00

390,00

 

для інших організацій

31,42

23,32

410,00

 

 

         2. Оприлюднити дане рішення шляхом розміщення його на дошці оголошень селищної ради та публікації на офіційному сайті Кострижівської селищної ради kostrrada.gov.ua

         3. Дане рішення затвердити на черговій сесії селищної ради.

                4. Начальнику Кострижівського УЖКГ Калинюку О.Д, у строк, що не перевищує 15 днів з дати введення в дію цього рішення, повідомити у встановленому порядку споживачів про прийняте рішення.

         5. Рішення набирає чинності з першого числа  місяця, наступного за місяцем в якому його офіційно оприлюднено.

         6. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Піцека С.І.

 

 

Селищний голова                                                               Віталій БЕРКОВСЬКИЙ

 

 

                                                           АНАЛІЗ

регуляторного впливу проекту рішення виконавчого комітету Кострижівської селищної ради «Про встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання, водовідведення та вивозу ТПВ»

 

1.Проблема, яку передбачається розв’язати шляхом прийняття рішення.

 Проект рішення виконкому Кострижівської селищної ради , підготовлений відповідно до Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затверджене Постановою Кабінету Міністрів України від 01 червня 2011р. №869. Тарифи розраховуються Кострижівським УЖКГ, виходячи з економічно обґрунтованих витрат на надання послуг.

2.Визначення  цілей (мети) правового регулювання.

Метою здійснення державного регулювання є забезпечення беззбиткової діяльності Кострижівського УЖКГ та якісного надання послуг споживачам/населенню у повному обсязі. Застосування тарифів, які пропонується затвердити  рішенням виконкому селищної ради, забезпечить своєчасні виплати до бюджетів всіх рівнів, своєчасну виплату заробітної плати працівникам підприємства, своєчасне придбання матеріальних ресурсів для надання якісних послуг споживачам, стабільність надання послуг з централізованого водопостачання, водовідведення, та вивозу ТПВ, утримання у належному стані засобів виробництва, беззбиткову діяльність підприємства.

3. Визначення та оцінка альтернативних способів досягнення зазначених цілей.

Застосування тарифів, які повністю відшкодовують  витрати на надання послуг самостійно встановлених Кострижівським УЖКГ, суперечить чинному законодавству.  Прийняття даного рішення селищною радою – єдиний законний спосіб вирішення цієї проблеми.

4.Опис механізму, який пропонується застосувати для розв’язання проблеми.

Вказану вище проблему пропонується розв’язати шляхом  застосування тарифів, які передбачені у запропонованому розрахунку, шляхом затвердження селищною радою тарифів на надання послуг з централізованого водопостачання, водовідведення та вивозу ТПВ.

5. Обґрунтування можливостей досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акту.

У розрахунку проектного рівня тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення та вивозу ТПВ, що пропонуються для затвердження даним рішенням виконкому селищної ради, враховані економічно обґрунтовані витрати на надання послуг з централізованого водопостачання, водовідведення, та вивозу ТПВ, що дозволить забезпечити стабільну діяльність підприємства в частині надання цих послуг при незначному коливанні складових витрат. У разі значного збільшення витрат на надання послуг Кострижівським УЖКГ, виникне потреба у перегляді даного регуляторного акту.

6. Характеристики очікуваних результатів прийняття регуляторного акту.

Здійснення господарської діяльності за тарифами, що пропонуються у вказаному проекті рішення виконкому селищної ради, забезпечить основну частину відшкодування витрат на надання послуг з централізованого водопостачання, водовідведення та вивозу ТПВ, можливості підвищення рівня якості послуг, а також своєчасну виплату заробітної плати працівникам підприємства, які надають ці послуги та своєчасні виплати до бюджетів усіх рівнів.

7.Очікувані результати від впровадження цього документа.

Очікуються такі результати для суб’єкта господарювання:

-забезпечення своєчасної та повної сплати заробітної плати працівникам підприємства;

-забезпечення своєчасної сплати податків, зборів та відрахувань до бюджетів всіх рівнів;

-забезпечення своєчасної та повної сплати за послуги.

8. Обґрунтування терміну дії запропонованого регуляторного акту.

Термін дії запропонованого регуляторного  акту необмежений, з можливістю внесення до нього змін при значному підвищенню витрат, незалежно від підприємства, пов’язаних з наданням послуг з централізованого водопостачання, водовідведення та вивезенню ТПВ.

9. Показники результативності.

Введення в дію пропонованого рішення забезпечить стале функціонування Кострижівського УЖКГ та сприятиме якісному наданню послуг у повному обсязі.

10. Заходи, за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності акта.

Базове відстеження регуляторного акту буде проведено до дня набрання чинності регуляторним актом.

Повторне відстеження регуляторного акту буде проведено через рік після набрання чинності прийнятого регуляторного акту.

Періодичне відстеження буде здійснюватися раз на три роки починаючи з дня виконання заходів з повторного відстеження.

Суб’єкти підприємницької діяльності, підприємств, установ, організацій усіх форм власності та населення можуть надавати свої зауваження та пропозиції щодо проекту рішення та аналізу регуляторного впливу до Кострижівської селищної ради за адресою: вул. Заводська, 81, смт. Кострижівка Чернівецького району Чернівецької області, протягом 1-го місяця з дня оприлюднення проекту та аналізу регуляторного впливу.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь