A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кострижівська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Чого батьки очікують від шкільної освіти сьогодні?

Дата: 14.06.2018 17:54
Кількість переглядів: 611

Динаміка сучасного світу, науково-технічний прогрес, бурхливий розвиток інформаційних технологій вимагають від людства постійних змін у різних галузях життєдіяльності.

Винятком не може бути і освітня галузь. Адже спеціальні знання та навички дуже швидко стають застарілими. У такому динамічному середовищі на перший план виходять людські якості. Здатність постійно вчитися, швидке пристосування, вміння працювати в команді, пошук нестандартних рішень, стійкість до стресів – ось чим повинна володіти сучасна людина. Очевидно, що теперішня система освіти не встигає за змінами у суспільстві і потребує модернізації. Розвиток особистості повинен бути пріоритетним у навчальному процесі. Це розуміють педагоги, цього хочуть батьки і діти.

Фото без опису

Мені довелося побувати на батьківській конференції у м. Львів, де в результаті багатогодинного фасилітаційного обговорення було окреслено бачення сучасної школи очима батьків.

Отже, чого батьки очікують від шкільної освіти сьогодні? Насамперед, щоб в центрі навчального процесу знаходились не знання, а особистість дитини. Щоб вчитель отримував достойну зарплату, натхненно і віддано навчав дітей, самовдосконалювався і не думав про підробіток. Щоб дитина розвивалась розумом, тілом і душею, а в основі розвитку особистості були моральні цінності. Щоб навчальний процес був якісним, цікавим і безпечним. Щоб знання були практичними і наближеними до життя. Щоб не було домашніх завдань. Щоб діти полюбили школу і частина дозвілля учнів проходила у школі. Щоб батьки тісніше взаємодіяли з учителями у спільній роботі по вихованню дітей.

Заступник селищного голови О.І. Шкільнюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь